donderdag 4 juni 2015

Nog even de laatste dingen regelen en dan.....

Zeventien jaar geleden ging ik nu lekker naar mijn ouders om daar te eten en de nacht door te brengen.
Al maanden waren we druk bezig met de voorbereidingen. Al weken keken we uit naar morgen en waren we druk bezig alles te checken. Vandaag zou een relaxt dagje worden, maar uiteindelijk ben je toch weer druk. Nog even dit, nog even dat. En oja we moeten dat zeker niet vergeten. Bij mijn ouders mocht ik kiezen wat we zouden eten. En net als een klein kind wat een feestje gaf koos ik voor patat. We hebben vreselijk gelachen en natuurlijk kreeg ik adviezen van mijn moeder die ik toen belachelijk vond. Adviezen van; morgen wel de hele dag stralen hoor. Natuurlijk zou ik dat gaan doen, waarom moest zij mij daarin nog de les lezen? Nu ik zelf ouder ben snap ik die adviezen allemaal wat beter. Het was de bedoeling dat ik 's avonds op tijd naar bed zou gaan om de volgende dag vroeg op te kunnen staan. Maar dat lukt natuurlijk weer eens niet. En toen ik eenmaal in bed lag lukte het ook helemaal niet om in slaap te komen. Ik woonde al een paar jaar niet meer bij mijn ouders, lag iedere avond naast David in bed. Nu lag ik daar alleen, in de kamer van mijn zus, nee dat is niet ideaal. Maar wel leuk en ook wel bijzonder! En dan ook nog dat hoofd wat maar geen rust leek te krijgen. Alles werd drie keer gecheckt. Want ik hield graag alles zelf in de hand i.p.v. het uit handen te geven. Eindelijk viel ik dan, veel later dan gepland, in slaap om wakker te worden op de mooiste dag van mijn leven! Vroeg op voor de kapper en de make-up om daarna eindelijk die mooie jurk aan te gaan doen en de hele dag te gaan stralen. Het was een superdag en we hebben enorm genoten. Het is gewoon jammer dat je dat maar één keer in je leven doet, trouwen en zo'n feest geven. Ik kan nu nog steeds lachen als ik Dave in gedachten weer over de grond van Het Gebouw zie glijden. Of onze vrienden die toch weer een stukje moesten doen en van alles en nog wat geregeld hadden. Het was echt top!
Maar wel alweer zeventien jaar geleden.....wat gaat de tijd toch snel. En wat ik me ook nog goed van die dag herinner was dat deze zonnig en droog begon en eindigde in een sombere storm en regenachtige dag. En zo is het vaak op 5 juni zonnig en stormachtig. ook morgen zijn de voorspellingen weer dubbel.
Misschien staat dat wel voor ons huwelijk....zonnig en stormachtig hihi....

Maar voordat het morgen losbarst hopen wij aan het strand te zitten en lekker even met de kinderen te genieten en te vieren dat we toch echt alweer zeventien jaar getrouwd zijn!!!