zondag 19 juli 2015

Vierdaagse van Nijmegen

Eindelijk is het dan zover. Na het trainen, de vlinders verkopen en sponsors zoeken is het nu eindelijk zover, de Vierdaagse gaat bijna beginnen. Spullen zijn gepakt, outfit voor roze woensdag ligt klaar(bedankt Gioya voor het lenen van je DJ outfit!), taart gebakken voor mijn tante dus....Nijmegen ik ben er klaar voor!!!

Ik verblijf de hele week op de camping bij mijn oom en tante waar ik me goed kan voorbereiden op de dagen die komen gaan. Het weer ziet er best goed uit, dus waarschijnlijk wordt het niet zo'n hete week als vorig jaar. Is op zich ook niet zo erg hoor hihi. Vanaf mijn start ben ik te volgen via de 4follower app. Mijn startnummer is 40K415. Dinsdag hoop ik vroeg te kunnen starten en op weg te gaan naar Lent, Bemmel en Elst. Zo'n eerste dagje moet ik altijd even inkomen. Wennen aan de dronken studenten die om 5.00 uur 's ochtends staan te drinken, te zingen, te dansen en te bbq-en. En dat terwijl jij zelf net fris uit bed komt en de hele dag nog voor je hebt. Maar als je er eenmaal inzit is het geweldig en kun je gaan genieten aan alles wat de Vierdaagse en haar supporters te bieden heeft. Dag twee vind ik zelf altijd heel erg zwaar. Voor je gevoel ga je wel tien keer Wijchen in en Wijchen uit. Je voeten beginnen onaangenaam te voelen en de route is niet heel spannend. Maar woensdag is het ook roze woensdag en ik doe lekker mee! Ik hoop dus dat ik er dit jaar wel van kan genieten en lekker uit mijn dak kan gaan vanaf de Waalkade. Want vanaf daar is het één groot feest! Donderdag gaan we klimmen en bezoeken we wat heuvels in Groesbeek. Heerlijk genieten van alle mensen die er staan en de groepen die meemarcherend de heuvels bedwingen. En dan de vrijdag! Dat is ook nog best afzien. 's Ochtends zijn de wandelaars moe, gelaten en stil. En moet je nog een flink stuk bikkelen voordat het feest begint. De lange dijk staat dan ook nog op het programma en daar kun je jezelf flink tegenkomen. Maar uiteindelijk komt Cuijck en zicht en hoe gaaf is het om met honderden wandelaars naar de pontonbrug te dansen onder het genot van de muziek van een DJ! En na Cuijck begint het feest. Vorig jaar viel dat voor ons flink tegen, i.v.m. de MH17 was er toen tot aan de finish geen muziek. Alle respect voor de slachtoffers hoor, maar dat was echt heel zwaar. Nu hopen we dat feestje dus even over te doen en dansend de Via Gladiola op te gaan en te genieten. En op de Wedren aangekomen gaan we heerlijk genieten van een koud drankje en proosten op onze prestatie!!! Want dat drankje moeten we drinken....dat hebben we iemand belooft. Dus dat gaan we zeker nakomen.

Ik ga proberen om jullie op de hoogte te houden van het reilen en zeilen daar. Maar het bereik tijdens het lopen en op de camping is niet heel goed, dus ik doe mijn best.....

zondag 5 juli 2015

Trots!

Wat heb ik een leuke dingen meegemaakt de laatste paar weken. Dingen die me trots maken. Trots op mijn kapper die mijn haar weer geweldig heeft geknipt nadat het verknipt was. Igor weet er altijd wel een draai aan te geven zodat het weer perfect zit. Daarnaast kregen we dit jaar van onze twee jongste kids geweldige schoolfoto's. Wat stonden ze er weer leuk op. Diémo werd eerste tijdens het filmfestival op het Cals en mag naar de landelijke finale. Tevens ontving hij vorige week zijn certificaat van de onderbouw Technasium. Allemaal dingen om trots op te zijn. En trots ben ik ook op Gioya die gewoon op haar eindmusical een solo staat te zingen, en dat terwijl ze nog nooit gezongen heeft! Aankomende week hebben we eindfeest van haar. En ondanks dat ze af en toe niet te genieten is doordat ze zo moe is van alles wordt het vast een geweldig feest. Ze heeft zelf een geweldige outfit uitgekozen dus dat komt wel goed. Ze neemt afscheid van een superleuke klas en een geweldige juf. Ook hierbij zal ik weer trots zijn want dit kan ze vast erg goed.

Dan gaan we komende maand nog meer dingen meemaken waar ik hopelijk ook erg trots en blij van wordt. Ik mag maandag gaan kijken bij de musical van mijn grote neef Bas. Retespannend vind ik het omdat Bas niet echt een podiumbeest is. Maar ik laat me graag verbazen! Emma, de oudste dochter van mijn zusje mag gelukkig voor de vakantie nog afzwemmen voor haar B diploma. Dus zitten we woensdag te zweten in het zwembad om te kijken hoe goed zij kan zwemmen. Ook gaat Bas gaat volgende week beginnen met de Tour de Schalkwijk. Het wordt zijn laatste jaar, dus de druk is hoog. Als hij ver wil komen moet hij het dit jaar doen. Ik ben lekker vrij dus ben de hele week in Schalkwijk te vinden om mijn petekind aan te moedigen langs de kant! Ook de Vierdaagse komt eraan en ik hoop dat ik heel veel geld ophaal voor Stichting Vlinderkind. Jullie kunnen me nog steeds sponsoren. Daarnaast ben ik bezig om give-aways te maken voor tijdens de Vierdaagse. Want er moet mee naamsbekendheid komen voor Stichting Vlinderkind!!!