donderdag 7 juli 2016

Einde van het schooljaar

Twee draken op de middelbare school en eentje in groep 3...dat was ons plaatje afgelopen jaar. En wat hebben ze het weer allemaal goed gedaan. De oudste draak heeft niet heel veel zin in school maar haalt gelukkig wel goede cijfers en gaat over met een keurige cijferlijst. Volgend jaar vijf havo en gaan we ons dus op maken voor een examenjaar met alles wat daarbij komt kijken. Examenstress (alhoewel ik me afvraag wie hier meer last van gaat hebben), gala, wachten op een spannend telefoontje en hopelijk een examenfeest! En meneer moet natuurlijk op zoek gaan naar een vervolgstudie, wat natuurlijk erg lastig is als je nog zo jong bent en niet weet wat je wilt. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook wel goed gaat komen.

De middelste draak heeft net haar eerste brugklas erop zitten. Zij heeft het enorm naar haar zin, op die voor ons zo andere en creatieve school. Na wat kleine tegenvallertjes kan ook zij zeggen dat ze netjes over gaat. Gelukkig heeft zij een geweldige mentor getroffen die adequaat reageert en er altijd voor haar was. Zij heeft ook kunnen regelen dat zij volgend jaar naar een nieuw domein gaat waar ook al haar vriendinnen zitten. Dus dat gaat vast helemaal goed komen. Nu maar hopen dat het niet te gezellig wordt en dat ze er wel aan blijft trekken. Want dat zal zij zeker moeten blijven doen. Vooral haar wiskunde is een dingetje....maar gelukkig kan haar grote broer hierbij helpen.

Dan hebben we natuurlijk ons vurige draakje nog. Groep drie was een enorme omschakeling voor hem na al dat kleuteren, maar gaandeweg heeft hij toch zijn plekkie gevonden. Afgelopen jaar was de communicatie met school niet echt heel fijn, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat volgend jaar goed gaat komen. We gaan aan de slag met een coach en gaan ervoor zorgen dat groep vier een stuk onbezorgder wordt. Gelukkig zit hij nu lekker in zijn vel en dat gaan we proberen zo te houden. En als we nu ook nog leren met zijn buien om te gaan dan komt het allemaal wel goed!
Ik heb alvast zin in het nieuwe schooljaar maar eerst gaan we natuurlijk optimaal genieten van een welverdiende vakantie waar we zo hard aan toe zijn!!!
Ik iedereen bedanken voor hun enorme steun en lieve berichten het afgelopen schooljaar. Dat heeft mij erg goed gedaan en heeft me af en toe geholpen weer helder na te denken en voor mijn kinderen op te komen. Allemaal een hele fijne vakantie toegewenst en ik hoop jullie allemaal eind augustus weer uitgerust te zien.