zondag 21 augustus 2016

Ik vind ritme en regelmaat stiekem niet zo erg.

Sommige zullen me voor gek verklaren, maar ik vind het stiekem niet zo erg dat de vakantie voorbij is. Natuurlijk vind ik het heerlijk om in de relaxmodus te gaan en lekker te gaan genieten met de familie. Maar ik vind het ook altijd een hoop gedoe. Pubers waar ik me aan erger omdat die veel te lang vrij zijn en niet echt heel veel uitvoeren. Ik moet zelf meer werken i.v.m. drukte doordat collega's op vakantie zijn. Hierdoor moet ik dus meer oppas regelen voor de kinderen wat ik eigenlijk helemaal niet wil. Ik kijk er altijd uit naar de vakantie, maar als het eenmaal zover is kijk ik ook weer uit naar het nieuwe schooljaar!

Ik vind het heerlijk als iedereen vanaf morgen weer zijn eigen ding gaat doen en niet de hele dag om mij heen hangen. Lekker naar school! En ik mag mee naar school...wegbrengen en ophalen. Want dat doe je als ouder van een 7-jarige. Nieuwe plannen maken met de OV om er weer een te gek jaar van te maken voor alle kinderen met dit jaar een lustrum! Dus er staan leuke dingen de planning, Kletsen op het schoolplein en weer contacten met ouders leggen.
En natuurlijk brengt het ook spanning met zich mee. Een nieuw schooljaar...We hebben één draak dat examen gaat doen, één draak die hard moet gaan werken in havo 2 en een minidraak die naar groep 4 gaat met twee nieuwe juffen. Maar nieuw schooljaar zijn ook nieuwe kansen...

En na het begin van het schooljaar begint het sporten en de scouting weer, het werken, de trainingen....tja sorry....maar ik hou er toch wel een beetje van. Dat ritme. En jij?