zondag 20 augustus 2017

Spannende tijden breken aan...

Hoe kan het gebeuren dat je je na een vakantie ineens een stuk ouder voelt dan daarvoor?

Voor de vakantie was alles "normaal", net als voorgaande jaren had ik twee schoolgaande pubers en een nakomelingetje die nog lekker op de basisschool zat. Nu, ongeveer twee maanden later voel ik me anders, ouder. Ik ben ineens moeder van een student!?!?! Dat voelt toch echt wel anders. Na zijn examen veranderde onze puber zich langzaam in een beginnend studentje. Inschrijving aan de HBO was compleet, OV pas werd aangevraagd, studiefinanciering geregeld en ga zo maar door. Het is echt grappig om te zien dat je kind door dit soort dingen zelf te doen en alles uit te zoeken ineens heel zelfstandig is en een wereld ingaat die nog verder van me afstaat. Maar dat is goed, zeggen ze hihi. Ik vind het heel stoer maar hoop dat het niet te snel gaat zodat ik er langzaam aan kan wennen.

Onze tweede puber begint van de week op een nieuwe school. En dat is natuurlijk retespannend als je 14 bent. Want ik weet uit ervaring dat je op die leeftijd niet echt heel erg sterk in je schoenen staat en overal over twijfelt. Maar ze heeft er erg veel zin in dus ik hoop dat het haar biedt wat ze verwacht. Maar dat komt vast wel goed, want als er iemand sociaal is en snel aan de klets is met mensen dan is zij dat wel.

Ons kleinste draakje gaat naar groep 5 en volgens hem krijgt hij de grappigste meester ooit dus dat wordt een topjaar! Wij, als ouders, zullen er bovenop zitten om geen dingen meer te missen en te zorgen dat ze hem behandelen zoals afgesproken. Omdat dat tot nu toe de beste manier bleek.
Daarnaast gaat er op zakelijk niveau ook het een en ander veranderen maar daar later meer over. Maar is natuurlijk ook best spannend.

Met andere woorden gaat deze "oude" moeder een hele spannende tijd tegemoet met haar gezin.