vrijdag 15 december 2017

Het einde van het jaar komt in zicht

Terwijl we de eerste sneeuw al hebben gehad en de oliebollenkramen hun positie weer hebben ingenomen. De kerstbomen alle huizen verlichten en de kerstborrels al gepland staan. Tikt de tijd door en tellen we langzaam de dagen af naar een nieuw jaar. Dus is het nu de tijd om weer terug te blikken op het oude jaar.

2017, een jaar met vele hoogte en vast ook wat dieptepunten. Het jaar waarin we geregeld opgeschrikt werden door aanslagen en schietpartijen op alle plekken van de wereld. Micheal van Gerwen voor de tweede keer de PDC World Darts Championship won. Nederland twee panda's kreeg. Wat me er gelijk aan herinnerd dat we daar nog eens een keer moeten gaan kijken. En het jaar dat het Nederlands damesvoetbalteam Europees kampioen werd. Wat een magisch moment was dat zeg! Mijn kinderen wegliepen met de nieuwste rage...een spinner. Ik heb het nooit echt begrepen, en wat met de meeste rages gebeurt...ze verdwijnen ver weg in een lade. Despacito een grote zomerhit werd. Een heerlijk nummer waarvan niemand de tekst juist kon meezingen. Maar helaas ook het jaar waarin Anne Faber door één of andere gek van het leven werd beroofd. En je als ouder je toch weer zorgen gaat maken over de veiligheid van je eigen kinderen. Alhoewel ik overtuigd blijf van het feit dat je je kinderen nooit helemaal kunt beschermen voor zo'n gek...helaas.

Dit was ook het jaar waarin onze oudste draak een hoop meemaakte. Zo begon hij met zijn autorijlessen. En heeft ondertussen al heel wat ervaring opgedaan. Deed hij eindexamen voor zijn havo. Sloot hij deze periode af met een geweldig gala, waar ik als moeder naast mijn schoenen liep. Daarna de diplomauitreiking. Zo bijzonder om dit allemaal mee te mogen maken. En als klapper is hij dit jaar begonnen aan de HBO-ict. Echt superstoer, alhoewel het voor mij wel een beetje abracadabra is wat hij daar allemaal leert. Maar ben supertrots op hem dat hij het zo goed doet en eindelijk ergens goed op zijn plek zit.

Onze meisjesdraak dit jaar de overstap moest maken naar een andere middelbare school, en wat zij geweldig heeft gedaan. Ze ging er vol nieuwe energie naar toe en heeft het enorm naar haar zin. Madame gaat dit jaar zelfs al in een paar vakken eindexamen doen. Daarnaast heeft ze ook een nieuwe groep geweldige vriendinnen om haar heen. Met de nodige feestjes die daarbij horen. Heerlijk dat ze zo geniet van haar puberleventje. Maar ook het jaar waarin ze een hoop heeft moeten trainen om mee te kunnen doen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Op je veertiende in vier dagen tijd 160 km. lopen. Ik ben echt supertrots op deze prestatie. En wat was ze blij dat ze het gehaald had en haar eerste kruisje in ontvangst mocht nemen.

En natuurlijk niet te vergeten ons derde draakje. Die dit jaar feest vierde omdat zijn school 30 jaar bestond. Hij zijn zenuwen overwon en zijn eerste rit in de Baron maakte omdat hij lang genoeg was. Hij een steeds intiemere band kreeg met zijn mattie, en ze elkaar begrijpen zonder iets te zeggen. Tevens het jaar waarin hij voor het eerst competitie met de basketbal mocht gaan spelen. En zijn team het ook nog best leuk doet. Maar ook het jaar waarin hij, zonder dat hij het wist, voor de laatste keer genoot als "gelovige" van de Sinterklaasperiode. En nu op de hoogte is van het grote geheim van Sinterklaas.

En natuurlijk het jaar waarin ik zelf solliciteerde naar de baan die ik heel graag wilde en werd aangenomen. Uiteindelijk echt een topkeuze, maar heb wel erg moeten wennen. Heb nu het gevoel eindelijk een beetje mijn plekkie gevonden te hebben in het ziekenhuis. Wij genoten van een heerlijke vakantie in Tsjechië en Duitsland. En waarschijnlijk was dat de laatste keer met z'n vijven...maar we zullen zien. Ook het jaar dat wij een held op een wel heel bijzondere manier op een bijzonder plek mochten herdenken.
Maar ook het jaar dat de zaak werd overgenomen, en Dave weer begon te werken voor een baas en met collega's. En we zijn er allebei wel achter gekomen dat we dat erg fijn en prettig vinden. Iemand die met je mee kan denken of je kan helpen. Maar ook iemand die goedemorgen zegt en wil horen wat je het weekend hebt gedaan. Echt heel waardevol.

Ook dit jaar versturen wij geen kerstkaarten.
Daarom willen wij jullie via deze weg allemaal hele gezellige kerstdagen wensen. Geniet van een geweldig uiteinde en maak er een mooi feestje van!
En zorg dat 2018 een jaar wordt om nooit te vergeten. Wij hopen dat al jullie dromen en wensen uit mogen komen. Dat gaan wij ook proberen!