maandag 17 december 2018

Terugblik op 2018

Terwijl de kerstmuziek alweer te horen is op de radio. De kerstboom staat te schitteren in onze woonkamer. De ijsbaan in ons dorp opgebouwd wordt en iedereen alweer druk is met het plannen van de kerstaankopen begint het bij mij te kriebelen. Het is weer tijd voor een terugblik. Een terugblik op het jaar 2018.

Natuurlijk was 2018 net als andere jaren een prachtig jaar met veel mooie en ook een aantal minder mooie momenten. Zo heb ik op mijn werk een hoop (aankomende) ouders mogen helpen bij de verzorging van hun baby, en hun voorzien van goede adviezen en tips. En mocht ik getuige zijn van een aantal hele mooie geboortes. Helaas is het op mijn werk ook niet altijd rozegeur en maneschijn. Zo ging in de zomer een afdeling dicht in verband met een personeelstekort. De afdeling is ondertussen weer gedeeltelijk open, maar het personeelstekort is nog steeds schrijnend. En waar bij andere afdelingen onderzoeken en operaties uitgesteld worden is dat binnen de geboortezorg geen optie. Mijn wens voor 2019 is dat er snel een oplossing komt want meerdere collega's zitten echt aan het einde van hun Latijn...En wie zorgt er anders straks voor jullie als je in het ziekenhuis komt te liggen?

Ook in de wereld gebeurde er een hoop. Hebben we een heleboel weerrecords verbroken. Zo hadden we de droogste juni ooit, kregen we in juli een hittegolf en hadden we in augustus te maken met ernstige droogte. Als je in die maand in het bos liep leek het wel herfst. Alles was bruin en dor. 2018 was ook het jaar van de warmste zomer. En ik moet eerlijk toegeven dat ik daar zelf niet zoveel problemen mee had. Heb er met volle teugen van genoten.
2018 was ook het jaar van het WK. Een WK zonder Nederland. Maar eerlijk is eerlijk, ze hadden het ook niet echt verdient. Frankrijk ging er uiteindelijk met de titel vandoor. Het jaar dat Max Verstappen twee keer een Grand Prix won. Maar ook het jaar waarin er een ernstig ongeluk gebeurde met een Stint waarbij kinderen omgekomen zijn. Die dag stond mijn moederhart even stil. De gedachte dat jij aan het werk bent terwijl je kinderen "veilig" naar de NSO gaan. En dan dat telefoontje...vreselijk. Ook overleden er het afgelopen jaar een aantal belangrijke mensen. Genie Stephen Hawking die ruim 50 jaar met ALS leefde, DJ Aviccii die veel te vroeg een einde aan zijn leven maakte en the Queen of Soul Aretha Franklin. Haar nummer: You make me feel like a natural woman is echt briljant. Daarnaast waren er helaas ook weer vrienden en bekenden die een naaste hebben verloren dit jaar. Zij gaan een lastige periode tegemoet zo rond de kerst en het nieuwe jaar. Wij zullen zeker aan hun blijven denken de komende tijd.

In januari van dit jaar haalde onze oudste draak zijn rijbewijs. Stopte hij dit jaar met zijn HBO opleiding en koos hij vervolgens voor een nieuwe. Werd hij 18, en kan nu ongestoord op kroegentocht. En kwam hij ons dit jaar zelfstandig achterna met het vliegtuig naar Tsjechiƫ. Dit kleintje is het afgelopen jaar behoorlijk gegroeid.

Onze middelste draak werd in 2018 alweer 15 jaar. Een leeftijd wat volgens haar niets te betekenen heeft. Maar ondanks dat liep zij wel een aantal uur mee aan de 24 uur van Woerden. En ging ze in haar eentje op weg naar Zeeland om daar vakantie te vieren met haar vriendin. Tevens mocht ik ook samen met haar genieten van de Gaypride in Amsterdam. En wat hebben we een lol gehad samen, heerlijk!

Het jaar dat ons jongste draakje zijn grote liefde verraste met een mooie Valentijnstaart. Hij en zijn beste vriend nog meer naar elkaar toe zijn gegroeid. En er echt een vriendschap voor het leven is ontstaan. Ook was dit het jaar dat hij voor het eerst kampioen werd bij de basketbal met zijn team.

Ook wijzelf hebben een heerlijk jaar achter de rug. Waarin we begonnen met een geweldig uitstapje met onze beste vrienden naar de Vrienden van Amstel live. Wat een geweldige avond was dat. Dat moeten we zeker nog een keer doen. Mocht ik een weekend weg met mijn grote liefde naar het prachtige Limburg. Ga ik sinds april dit jaar alleen nog maar op de (electrische) fiets naar mijn werk. En ik vind het echt zalig! Met mijn luisterboekje een half uurtje ontspannen op de fiets. Daarnaast mochten we genieten van zoveel mooie momenten met onze vrienden en familie. Van BBQ's tot sauna's, van musea tot feestjes thuis. We hebben met volle teugen genoten. Leerde ik Dave zijn nieuwe collega's kennen tijdens een BBQ op het werk. En leerde ik het roer bedienen van een Botter tijdens een uitje met mijn toffe collega's.
Helaas had 2018 ook een donker randje voor ons. Wel het moment waarop heel duidelijk werd wie onze vrienden waren en zijn. Deze vrienden, degene om wie het gaat weten dit zelf wel, zijn echt de beste vrienden die iemand kan wensen. Ze zullen er altijd voor ons zijn. In goede maar ook in slechte tijden. En daarom gaan we straks met hun proosten op een nieuw mooi jaar dat vele kleuren kent, maar helaas ook weer een donker randje zal hebben...Gelukkig gaan we er samen voor zorgen dat dat donkere randje ook een mooi kleurtje krijgt!

Wij willen iedereen hele gezellige kerstdagen wensen. Geniet ervan met degene die je lief zijn. Maak er een mooi feest van met Oud & Nieuw, doe voorzichtig en ga knallend het oude jaar uit. Wij wensen jullie alle geluk en liefde voor het nieuwe jaar. Wees lief voor elkaar en doe eens wat voor een ander. Wellicht krijg je er een mooie glimlach voor terug...

dinsdag 11 december 2018

Een ander verrassen is erg leuk....dus ik ga in 2019 door!



Twaalf maanden geleden bedacht ik een plan om in 2018 een aantal mensen te gaan verrassen. Zomaar gewoon omdat het soms fijn is niet alleen aan jezelf te denken maar ook eens aan een ander. Ik maakte een blog van mijn plan en beloofde dat je naam in een hoge hoed gestopt zou worden als je zou reageren op mijn blog. Dit gebeurde massaal! Eind januari heeft Maxim 5 namen getrokken en deze mensen zouden in 2018 door mij verrast gaan worden.

Het leuke is dat ik het moment van verrassen uitkoos, dus mensen het totaal niet verwachtten. Ik was al bezig mijn plan voor te bereidden zonder dat zij van iets wisten. Superleuk om te doen dus. Ook omdat het niet alleen maar mensen waren die heel dicht bij mij stonden. Het afgelopen jaar heb ik vijf mensen verrast met iets waarvan ik hoop dat het, soms op het juiste moment, iets was wat bij hun pastte of ze leuk vonden. De volgende vraag komt dan al snel omhoog. Waar heb je die mensen dan mee verrast en wanneer?
Mijn collega Wies was de eerste. Omdat ik Wies nog niet zo goed kende hield ik het lekker neutraal en verraste ik haar op het werk met een klein doosje wat klaar stond toen zij met haar dienst begon. In het doosje zat zelfgemaakte Rockyroad chocolade. Het doosje was volgens mij leeg voordat zij naar huis ging. Dus Wies heeft op haar beurt er ook weer anderen blij mee gemaakt.



De tweede die verrast zou worden was mijn zusje. Zij had zich dit jaar ingeschreven met een team aan de 24 uur van Woerden. Hierbij liep het team 24 uur lang rondjes door het park om geld op te halen voor het KWF. Ook ik liep natuurlijk mee. Omdat mijn zusje echt haar nachtrust nodig heeft zou ik samen met Gioya 's nachts ook een aantal uren voor onze rekening nemen. Naast dat mijn zusje natuurlijk ook een aantal uren liep was zij ook verantwoordelijk voor de inschrijving en de organisatie van haar team. Omdat zij hier erg druk mee was leek het mij leuk om 's nachts, na onze wandeluurtjes, bij haar een ontbijtje op tafel neer te zetten. Zo gezegd zo gedaan. En wat hebben we gelachen toen bleek dat de lamp gewoon midden in de nacht brandde. Uiteindelijk gekozen om het ontbijtje maar voor de deur te zetten....



De derde was Evaline, een vriendin van mijn zusje. Ook iemand waar ik niet alles van weet, maar daardoor juist een uitdaging. Evaline was weleens bij mij komen schilderen en ik wist dus dat ze dat mooi vond en dat ze wist hoeveel tijd erin gaat zitten. Dus bedacht ik een serviesset voor haar te maken. Omdat het kersentijd was heb ik er een kersenprint opgemaakt. Ik verraste haar op een kinderverjaardag bij mijn zusje thuis. Ook een moment wat zij echt niet verwachtte.



Nummer vier was de enige man van dit rijtje. Mario een vriend van vrienden was aan de beurt. Ik had bedacht hem te verrassen op een dag dat hij mee zou doen aan een loopje. Mario deed vorig jaar geregeld mee aan Mudmasters, Strong Viking runs en mee van dat soort loopjes. Dit jaar was het wat stiller, of hij postte niets op social media. En als hij een keer liep was ik aan het werk. Dus dat plan viel af. En ineens gaf Mario op social media dat hij zijn bedrijfje door ging zetten in zijn eentje. Mijn momentje dacht ik. Dus verraste ik hem met een relaxpakketje. Om na zijn eerste dag als baas van een eenmanszaak even te ontspannen. Helaas door het slechte weer die dag en ik het stiekem voor de deur wilde zetten ben ik vergeten een foto te maken...

Vandaag was dan eindelijk nummer vijf aan de beurt. Ik heb mijn zus verrast met een zelfgemaakt kerststuk. Aangezien zijzelf niet heel creatief is had ik dit al heel snel in mijn hoofd. Omdat het lang geleden was dat haar lootje was getrokken had zij er niet meer bij stil gestaan en was ook zij vandaag weer erg verrast.



Ik vond het echt superleuk om anderen te verrassen. En wil graag in 2019 weer mensen gaan verrassen maar dan via social media. Dus vind jij het leuk om ook een keer door mij verrast te worden reageer dan op dit bericht. Want als we allemaal een beetje meer aan elkaar in plaats van aan ons zelf denken wordt de wereld een stuk mooier!!!