donderdag 6 mei 2021

Wat staat de tijd haar goed!

Lieve Gioya,

Vandaag word je dan eindelijk 18 jaar. Voor mij een mooi moment om dit blog te schrijven, recht vanuit mijn hart. In die 18 jaar ben je uitgegroeid tot zo'n mooie, lieve, zorgzame, en slimme dame die met beide benen op de grond staat. Je hebt een heerlijk leven en hebt al best wel wat meegemaakt. Dingen waar ik enorm trots op ben, maar ook dingen die ik je graag had willen besparen.

Het begon allemaal 18 jaar geleden op een heerlijke lentedag. Na een supersnelle bevalling werd jij op mijn buik gelegd. Een meisje, dat hadden wij nooit gedacht. Ik moest even aan het idee wennen, maar het bleek toch wel leuk te zijn. Nog steeds ben ik geen echte meidenmoeder, maar al die leuke meidenkleertjes en die knotjes in je haar maakten een hoop goed.
Al snel ontwikkelde jij je tot een net iets te chubby peuter die haar mondje geen vijf minuten stil kon houden. Wat een heerlijke kletskous was jij. Je sprak iedereen aan en stond lekker open in het leven. Een heerlijke tijd.
Op de basisschool ging het goed en deed jij je best. Vriendinnen kwamen en gingen en je zat lekker in je vel. Ook de overstap naar een andere basisschool liet ons zien hoe flexibel en sociaal jij was. Want binnen no-time had jij weer een groep vriendinnen om je heen en genoot je van je leventje en van school.
Op de middelbare school ging het niet helemaal zoals gepland. De havo was toch net iets te hoog gegrepen voor je en we moesten in een hele korte tijd op zoek gaan naar een andere middelbare school. Nou ik kan je vertellen dit wil je als ouders je kind eigenlijk niet aandoen. Een puber, die lekker in haar vel zit, van school halen. Midden in de bloei van haar leven, maar ook met haar onzekerheden. Maar we konden niet anders, en dit wist jij ook. Gelukkig pakte ook dit goed voor je uit. We vonden een creatieve school op VMBO niveau die heel goed bij je pastte. Ook hier groeide jij in je sociale contacten en accepteerde je de nieuwe omgeving heel snel. Echt petje af voor jou. Want het was echt niet makkelijk om deze overstap te maken. We waren dan ook supertrots toen je stond te stralen op je gala nadat jij geslaagd was.
Na jouw examen vertrok je voor vakantiewerk naar Tsjechië. Doodeng vond je het om in je eentje op pad te gaan. Maar ook dit pakte weer goed uit. En dit jaar ga je voor het derde jaar op rij naar Tsjechië om daar te gaan werken. Ook op de camping horen we complimenten over jouw voorkomen en jouw gedrag. Dit voelt zo fijn.
Twee jaar geleden eindelijk begonnen aan iets wat jij echt heel leuk vindt. Je begon op Nimeto en zit prima in je vel. Het eerste jaar was even doorbikkelen. En ook nu met Corona is het niet altijd makkelijk. Maar je slaat je er doorheen en doet het gewoon. Precies zoals ik je ken.
Er zullen tijden aankomen dat er iemand anders naast jou komt te staan en dan wordt mijn plekkie steeds minder belangrijk, alhoewel ik er op de achtergrond altijd voor je zal zijn. Dit is een gezonde ontwikkeling en ik hoop dat ik vanaf de zijlijn mee mag blijven genieten van jouw leventje.

Gioya je bent in mijn ogen echt een magische verschijning met het hart op de juiste plek. En ik maak me dan ook voor de toekomst die voor je ligt helemaal geen zorgen. Ik weet dat je het leuk vindt als ik een blog voor je verjaardag schrijf, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik het dit jaar heel lastig vond. De afgelopen jaren heb ik je echt weleens zien worstelen met je gevoelens, je uiterlijk en je zelfvertrouwen. Ik kon je in mijn blog altijd de mooiste adviezen en wijsheden meegeven. Dit jaar is dat niet meer nodig. Je bent een volwassen vrouw die zelfstandig is en goed weet wat ze wel en niet wil. En ondanks dat ik geen echte meidenmoeder ben, ben ik echt superblij met een dochter zoals jij. En onthou dat ook als ik niet bij je ben in de toekomst ik altijd van je zal blijven houden.
Ik ben trots op het kleine meisje dat je ooit was, op de geweldige vrouw die je vandaag bent, en op de dierbare dochter die je altijd zult blijven.