donderdag 15 juli 2021

Dat was de basisschool!!!

Waar ik in augustus nog schreef over jouw laatste jaar op de basisschool, zit dat laatste jaar er nu echt op. Dat betekend niet alleen voor jou dat het erop zit, maar ook voor ons is het nu echt klaar met de basisschool.

Helaas is jouw laatste jaar niet geworden zoals ik had gehoopt. Door corona zag het laatste jaar op de basisschool er toch echt anders uit. En waren de laatste keren anders dan normaal. Geen kerstdiner op school, weer thuisonderwijs, geen schoolreisje en geen groots eindfeest. Maar gelukkig ook een aantal leuke dingen die wel mochten. Het hapskamp begin van het schooljaar kon gelukkig wel doorgaan en daar heb je samen met je vader enorm van genoten. Ook het carnaval ging, wel anders dan normaal, door.
Het kanoën en de bbq aan het einde van het jaar met groep 8 kon doorgaan. Dit zijn toch momenten waar je later nog eens op terug kunt kijken.

Dan de musical waar jij al maanden naar uitkeek. Je hebt de rol gekregen waar je op hoopte en hebt hard geoefend en geleerd. Je baalde als de juf uit moest vallen tegen kinderen die hun best niet deden en daarmee de rest van de klas lieten vallen. Kleding werd geregeld en je was er klaar voor. Wat een spanning ging er door jouw lijfje heen.

Twee avonden, twee voorstellingen. Ook dit had te maken met corona, maar dat was wel bijzonder. We hadden een eigen zitje met kaarsje, koffie/thee en wat lekkers. En wat een luxe dat we alles zo goed konden zien. En wat stond je te stralen op het podium, en wat deed je goed je best. Roberto Prima, een rol die jou echt op het lijf geschreven was en waar je heerlijk in op kon gaan. En wat waren we trots op je. Bij het laatste lied over het afscheid nemen kon ik het maar net droog houden. Maar mag ik even na 18 jaar basisschool...

En dan na de tweede avond het officiële afscheid op school. Dit was buiten en moest op 1,5 meter aftand, maar dat maakte het niet minder leuk. Over de rode loper naar buiten, de meiden vol in de make-up, het afscheidslied van alle leerkrachten en het afscheidsboek. Wat een heerlijke avond. Daarna met alle kinderen en ouders nog even borrelen. Och vent je moest eens weten wat een heerlijke reacties ik over jou kreeg. Veel ouders die oprecht verbaasd waren dat jij niet liep te vervelen en meezong tijdens de musical. Zij gaven aan dat zij echt genoten hebben van jouw presentatie waar je met volle teugen van genoot. Een rol op het lijf geschreven en wat een energie kwam er uit Maxim tijdens de liedjes. Je hebt het echt geweldig gedaan!!! Ook alvast afscheid genomen van je leerkrachten omdat juf Ghislaine er verder niet meer bij kon zijn.

En dan was vandaag het afscheid van alle leerlingen op school. Jullie gingen door een boog van leerlingen heen en dwars door de achtergrond van de musical. Alle ouders waren er en ook jouw broer en zus waren gekomen. En jij vond het super dat je dit met ze kon delen.
Wat ben jij de afgelopen jaren gegroeid. Je kiest voor jezelf, weet wat je wilt en staat stevig in je schoenen. We zijn supertrots op jou!!!
Voor jou geen basisschool meer, voor ons geen basisschool meer. De vlag hangt uit. Op naar een nieuw hoofdstuk.