dinsdag 29 december 2015

Het einde van het jaar komt er aan...

Dus het wordt tijd voor een jaaroverzicht. Er waren natuurlijk hoogte en dieptepunten in 2015, dus ik ga eens terugblikken op al die punten. Allereerst de blogs van deze Drakenmama. Ik vind het heerlijk om zo af en toe van me af te schrijven en geregeld krijg ik op deze blogs leuke reacties en adviezen terug. De blogs van 2015 stonden voornamelijk in het teken van mijn goede voornemens om elk maand een goed doel te hebben. Maar ik merk toch dat dit lastig vol te houden is. Ook de Vierdaagse en het lopen voor Stichting Vlinderkind was iets wat in 2015 heel erg gespeeld heeft en waar ik, mede dankzij dit blog, heel veel geld voor bij elkaar heb kunnen brengen. Dit is echt wel iets waar ik heel trots op ben! Helaas waren er ook minder leuke dingen in 2015. Zo liep ik een nare blessure op tijdens de Vierdaagse. En maakten we ons veel zorgen om de ontwikkeling van ons jongste draakje.
Die blogs zijn natuurlijk heel leuk maar hoe ging het nou eigenlijk met mij? Mijn leven, mijn gezondheid, onze kids, werk.......een terugblik op een bewogen jaar.

De Draken
Mijn leven met drie draken is best druk. Ik fiets dagelijks van en naar school, rij als taxi naar school, vrienden en sportclubs. En ook al heb ik al twee pubers, ook hier wordt nog steeds gepest, getreiterd en ruzie gemaakt. (en vaak om helemaal niets) Dan hebben we nog onze stuiterdraak die me af en toe gek maakt door geen moment stil te kunnen blijven zitten en me geregeld extra rimpels of grijze haren bezorgd. Maar aan de andere kant geven ze me ook heel veel genietmomentje. Ze kunnen elkaar heel goed helpen, zijn creatief en verzinnen lieve dingen. Dat er ineens een cadeautje van een draakje voor mij onder de kerstboom lag....dat had ik natuurlijk totaal niet verwacht. Heerlijk vind ik dat. Of die honderdduizenden knuffels die ik krijg. Ik wordt soms bijna doodgeknuffeld. Wat is er lekkerder dan dat.

Hoogtepunt van dit jaar
Hét hoogtepunt van dit jaar was zeker wel het lopen voor Stichting Vlinderkind tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. Het was druk omdat we er van alles bij verzonnen om meer geld binnen te krijgen. Maar alle aandacht die we kregen op radio en tv, alle reacties op de zelfgemaakte vlinders, en de stimulans van Linda namens Stichting Vlinderkind zorgde ervoor dat we doorgingen. De Vierdaagse was zeker geen eitje, maar ik heb genoten en ben blij dat ik wat heb kunnen bijdragen aan onderzoek voor genezing van deze vreselijke aandoening.

Vakantie
Iets wat me ook echt bijblijft van afgelopen jaar is onze vakantie naar Tsjechië. Voor het eerst een camping waar de kids zich min of meer zelf moesten gaan vermaken. De reacties bij aankomst op de camping waren ook niet erg positief. Maar wat hebben we genoten en de kinderen nog meer. Zoveel zelfs dat ze maar wat graag komend jaar weer terug willen. Daar wordt ik heel blij van, een vakantie dat iedereen geniet en weer terug wil. Dus wie weet....

Mijn gezondheid en stress
Met een zere voet kwam ik terug uit Nijmegen. Een achillespeesontsteking opgelopen. Balen, en de genezing verliep helaas niet zo snel als ik wilde waardoor ik ook niet kon sporten. Tja dan voel je het al aankomen. Ik wordt chagrijnig als ik niet kan sporten, en ga uit zelfmedelijden weer eten.... Daarnaast hebben we de afgelopen maanden behoorlijk wat stress te verduren gekregen omtrent de jongste draak. En ben ik nu al zo'n vier weken uit de running met een vette voorhoofdsholteontsteking. Ik heb de afgelopen tijd best wat voor mijn kiezen gekregen dus merk dat dit de genezing niet echt bevorderd helaas. Maar het begint nu langzaamaan wat beter te gaan dus ik heb goede moed!

Vrienden
Vrienden heb je nodig, en in zo'n bewogen jaar kun je die zeker niet missen. Gelukkig voel ik me rijk met een aantal zeer dierbare vrienden en zussen om me heen. Soms zien we elkaar te weinig, maar dat halen we daarna altijd weer in. Van gezellige verjaardagen tot dagje sauna, van Sinterklaasfeest tot bbq. En aangezien wij zin in een feestje hebben zijn we alvast bezig met de plannen hiervoor. Wat het is blijft nog even een verrassing.

Vooruitblik 2016
Ik ga niet teveel goede voornemens in detail benoemen, want ik heb gemerkt dat het heel lastig is alles na te komen. Maar het is iets met afvallen en sporten. daarnaast hoop ik flink wat hoogtepunten te krijgen in 2016. Ik ga met mijn vader en zussen naar Barcelona. Vieren we een leuk feestje. Ziet mijn vriendin Sarah. Gaan we romantisch saampjes een weekendje weg. Vieren we dat pa 65 wordt. Gaan we heerlijk op vakantie. Hopen we dat we op werkgebied wellicht wat veranderingen zullen zien. En hoop ik veel te kunnen genieten van mijn man, de draakjes en familie en vrienden.
In 2016 zullen we als ouders van ons kleine draakje ook een strijd moeten aangaan. De strijd om het beste te willen voor onze kanjer. En die strijd gaan we met liefde aan. Liefde voor een draakje!!!

donderdag 17 december 2015

Aanraking, positiviteit en los gaan....het magische trio!

De afgelopen tijd heel wat te verduren gehad en ik merk ook dat ik niet heel erg veel kan hebben momenteel. Maar ik ben er wel achter dat wij als ouders toch wel heel erg goed weten wat ons kind nodig heeft. Nu is het de kunst om iedereen die met hem werkt zover te krijgen om met ons mee te werken en op één lijn te komen, want alleen op die manier kunnen we hem helpen te groeien. Aanraking, positiviteit en af en toe helemaal los gaan zijn de magische woorden die heel erg goed blijken te werken en ervoor zorgen dat we een heel ander kind krijgen. Zo simpel kan het dus zijn. Maar je moet voor je gevoel wel hemel en aarde bewegen om erachter te komen en iedereen met je mee te laten denken en werken. Door zo'n strijd te moeten leveren en zo op te moeten komen voor je kind merk ik dat ik het wel een beetje gehad heb. Dus gaan we begin 2016 even een paar dagen met z'n tweeën weg om bij te tanken want dat heb ik echt even nodig. En dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door Marije, die we hier echt super dankbaar voor zijn! Even een nacht doorslapen, even genieten van elkaar, even ontspannen en die batterij weer opladen voor de rest van de strijd. Want die is nog niet gestreden....
Maar vanaf nu ga ik proberen alles om te zetten in iets positiefs want ik heb geen zin meer in al die negativiteit.