vrijdag 30 december 2016

Mijn 365 dagen project

Nog twee dagen en dan begint het nieuwe jaar. Bij een nieuw jaar horen nieuwe goede voornemens. Voor mij dit jaar niet stoppen met roken of gaan lijnen, want dat houdt uiteindelijk niemand vol. Ik ga dit jaar starten met iets leuks. Ik ga vanaf 1 januari tot en met 31 december werken aan een project. Mijn 365 dagen foto project.

Het wordt een Dicht-bij-mij-project, waarin ik alles wat dichtbij mij staat zal fotograferen. Je kunt hier denken aan ons gezin, maar ook mijn werk of andere dingen. Omdat ik erg van zwart-wit fotografie houdt zal ik dit in zwart-wit gaan doen. Aangezien ik het met mijn werk en gezin geregeld best druk heb zal ik de foto's niet dagelijks plaatsen maar bundelen per week of twee weken. En natuurlijk vind ik het leuk om hier reacties van jullie op te krijgen. Ik hoop na een jaar een mooi zwart-wit naslagwerk te hebben.

woensdag 14 december 2016

Dag 2016

Dit jaar is alweer bijna aan zijn eind, en op Facebook verschijnen overal al fotoreportages van het afgelopen jaar. Dus ik kan bijna niet achterblijven met een terugblik op 2016.

Het jaar 2016 kent veel hoogte en dieptepunten. Denk maar eens aan de oorlog in Syrië, Donald Trump die gekozen wordt tot president van Amerika. Maar ook de Olympische sporters die het geweldig gedaan hebben in Rio de Janeiro of de 100ste Vierdaagse, waar ik vanaf de zijlijn van heb mogen meegenieten! Max Verstappen die als een raket over het circuit gegaan is, tot groot genot van mijn man. Of wat dacht je van die maffe Pokémon-rage, waaraan zoonlief hier ook meedeed. Maar wat nogal voor wat overlast heeft gezorgd.
Maar naast alle Nationale en Internationale hoogte en dieptepunten hadden wij als gezin ook een bewogen jaar.

Een jaar waarin onze oudste draak een week naar Roemenië is geweest om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Hij staflid is geworden bij de scouting en hij voor het eerst echt zelfstandig op kamp is geweest. Maar ook het jaar waarin onze dochter een superteam kreeg bij voetbal en zich aan het voorbereiden is voor een keeperstraining. En het jaar dat haar beugel er eindelijk uit mocht. En een beauty dat ze is geworden!
En het jaar waarin wij voor draak nummer drie een vervelend schooljaar achterlieten en een superstart hebben gemaakt in een nieuwe groep. Waar hij na vele proeflessen eindelijk koos voor basketbal. Een hele goede keuze vinden wij. En het jaar waarin hij zijn eerste discofeestje had.
Voor ons als ouders is het al een genot om daar allemaal van te mogen meegenieten, maar ook wij hebben niet stilgezeten dit jaar. Zo ben ik natuurlijk zelf met mijn vader en zussen naar Barcelona geweest. Echt voor herhaling vatbaar....Sevilla is een hele goede optie hihi. Ben ik op het allerlaatste moment nog meegeweest naar de Vrienden van Amstel Live. Wat echt weer een topfeest was. Hebben we de Toppers gezien en genoten van Doe Maar.

Maar ook het jaar waarin we toch ook wat minder leuke dingen meegemaakt hebben. Die nare ziekte die toch weer bij familie en vrienden de kop opstak. En hebben vrienden afscheid moeten nemen van hun held. Wij zullen met name voor deze mensen de komende tijd nog vele kaarsjes brandden. Uit hoop, geloof en heel veel liefde.

Dit jaar zullen wij ook voor het eerst geen kerstkaarten meer versturen. Ik ben het altijd braaf blijven doen omdat ik het wel wat vond hebben, maar ieder jaar worden de kaarten die we ontvangen minder. En we hebben natuurlijk social media dus waarom geen gebruik maken hiervan?
Daarom via deze weg:

Willen wij jullie allemaal warme kerstdagen wensen. Ongeachte waar of met wie je bent.
Geniet met z'n allen van een knallend uiteinde. En doe voorzichtig!
En wensen wij jullie alle geluk in grote en kleine dingen voor 2017!

Liefs van ons