zaterdag 14 oktober 2017

Lieve Justin

Het voelt heel raar deze brief naar jou te schrijven. Omdat ik jou niet, zoals velen om jou heen, al vijftien jaar kende. Ik heb je maar een paar jaar gekend, en eigenlijk alleen maar van de zijkant. En ik kan je vertellen grote vriend daar baal ik enorm van. Want alle verhalen die ik over jou heb gehoord, de foto's en video's die ik van jou heb gezien en de momenten die ik zelf met je mocht beleven zeggen genoeg over jou en je veel te korte leventje.
Je was een vrolijk ventje die iedereen om zijn vinger kon winden. Iedereen was gek op jou en wist je te bespelen met je geweldig mooie lach. Je was een doorzetter, een bikkel een held. Je ging door waar iedereen het op zou geven en zorgde ervoor dat anderen in jou en de toekomst geloofden. Nou Justin ik kan je vertellen dit alles heb jij gelukkig niet van vreemden!
Het afgelopen jaar was jij er niet meer en heb ik van dichtbij mee mogen maken wat dat doet met jouw gezinnetje. Jouw ouders en enorm stoere broer missen jou! En niet zomaar een beetje missen. Nee ze missen jou van hun haren tot hun tenen. En dat missen doet enorm veel pijn. Pijn die ze niet altijd toe willen geven, maar die ik echt wel zie en voel. Maar Jus wat mag je trots zijn op je ouders. Ik ken maar weinig mensen die zo'n groot gemis zo mooi verwerken. En natuurlijk is het niet altijd makkelijk en zijn er ook echte rotperiode's. Maar ze doen het maar wel allemaal. Van de mooie verhalen die wij allemaal mogen lezen over het verdriet van je moeder op facebook tot jouw verjaardag vieren in de Efteling. Ieder zwaar moment gaan ze op hun eigen bijzondere manier aan. En ik weet diep in mijn hart dat jij ze die kracht geeft om door te gaan en dit allemaal aan te kunnen.
O ja Justin en dan is er natuurlijk nog dat kleine mannetje, jouw broertje, die steeds groter en zelfstandiger wordt. Och jongen wat zou jij trots zijn op hem! Hij is al zoveel groter en wijzer dan een jaar geleden. En ik voel gewoon dat hij zoveel mooie karaktereigenschappen van jou in zich heeft. Dus met mijn kleine grote vriend komt het echt wel goed. En ik voel me trots dit van dichtbij mee te mogen maken.
Ik ben zo blij dat wij dit speciale weekend op Terschelling mogen zijn. Om zo dicht bij jou en je familie te zijn en ze te steunen tijdens dit zware weekend.
Justin ik hoop dat je genoten hebt van al het bier dat je gisteren hebt gekregen en niet dronken bent geworden. En daarna heb je vast genoten en gelachen om de wensballonnen die je ouders voor jou hadden geregeld vannacht. Vijftig ballonnen gingen de lucht in speciaal voor jou en voor je ouders om deze moeilijke nacht door te komen. Helaas hebben niet alle ballonnen jou bereikt. Maar ik hoop dat je vanaf je wolk hebt mogen genieten van iedereen die aan het stuntelen was met die ballon, en dat je begreep waarom we dit deden. Speciaal voor jou!

Lieve superheld, je hebt een speciaal plekje in mijn hart gekregen en ik zal je nooit vergeten. Jij zorgt ervoor dat jouw ouders en broer doorgaan en weer genieten van het leven. Proost lieve vriend op het leven!!!

zondag 1 oktober 2017

52 weken fotoproject

Waar iedereen waarschijnlijk al dacht dat ik gestopt was met mijn project blijkt niets minder waar. Mijn doel was om iedere week een foto te maken van iets wat Dicht-bij-mij staat. En dat kan dus heel veel zijn. Maar merk dat ik het erg leuk vind portretten te maken en dan vooral van onze draken die bezig zijn met iets. Dus gewoon alledaagse dingen zodat ik aan het einde van het jaar een leuk boekje heb. Ik ben dus nog steeds bezig maar moest wel een inhaalslag met bewerken doen. Door mijn baan en drukke leventje is dit zo'n dingetje wat gemakkelijk naar de achtergrond geschoven wordt. Niet omdat ik het niet leuk vind of omdat het minder belangrijk is. Maar gewoon omdat ik soms opgeslokt wordt door het dagelijks reilen en zeilen van een gezin. Aan het begin van het volgende jaar wil ik echt een soort college maken van alle foto's die ik heb gemaakt het afgelopen jaar, zodat jullie allemaal mee kunnen genieten met die Dicht-bij-mij foto's. En ik kan al verklappen dat het erg leuk gaat worden. Hierbij wat willekeurige foto's die ik gemaakt heb. Op naar een compleet document aan het einde van het jaar!!!