zondag 28 februari 2021

Complimentendag!

Iedereen die mij kent weet dat ik altijd aan complimentendag doe. Ik vind het belangrijk om mensen een compliment te geven voor iets wat ze doen of voor de persoon die ze zijn. En juist ook dit jaar waarin we elkaar maar weinig zien strooi ik weer met complimenten!

Als eerste wil ik mijn lieve vader complimenteren voor het feit dat hij het zo goed doet in zijn eentje. Hij staat positief in het leven en is er altijd voor me. En dan dit "gekke" jaar staan te shinen als Prins der Platneuzen! Ze zeggen weleens: Hoe ouder, hoe gekker. Pap, je bent een kanjer!

Collega's Renske en Anneloes die zich als jufmama toch maar even door die lockdown hebben heen geworsteld thuis. Dit geldt natuurlijk voor alle moeders thuis, maar ik wil deze twee even apart benoemen. #jufmama #lovemylive

Een compliment voor Joni die van dit jaar haar jaar gaat maken! Ze zit te wachten op een spannende operatie. En ik hoop van harte dat ze zich daarna veel beter gaat voelen en weer gaat stralen van binnenuit.

Dikke complimenten voor Marisca en John. Zij gaan door een hele lastige periode heen en ik wil hen vanaf dit plekje een dikke knuffel geven. Zorg goed voor elkaar.

Dan een lijstje met collega's met wie ik het altijd fijn heb, op wie ik altijd kan rekenen en met wie ik altijd kan lachen. Soms zo erg dat ik het (bijna) in mijn broek doe van het lachen. Bedankt voor jullie vertrouwen, gezelligheid en grappen Bea, Renate, Anna, Bo, Carola, Judith, Maaike, Maud, Janneke en Wies. Wat heb ik toch een lol met jullie tijdens de diensten. Ik ben nu gewoon af en toe blij dat wij mondkapjes dragen zodat we onze slappe lach een beetje kunnen verbergen. Bedankt voor wie jullie zijn.

Complimenten aan Maartje. Afgelopen jaar was denk ik jouw zwaarste jaar ooit. Maar wat ben je een kanjer en wat doe jij het goed samen met die geweldige mannen van je. Echt supertrots op jou!

Natuurlijk ook een compliment aan mijn kinderen. Zij bewandelen allemaal de weg die zij willen ondanks dat dit nu in het coronatijdperk niet altijd even makkelijk is. Thuisonderwijs, geen sporten en weinig sociale contacten. Ik hoop, zeker voor jullie, dat het komend jaar echt anders zal worden. Ik ben supertrots op jullie.

Complimenten aan Heidy en haar gezin die hun droom achterna zijn gegaan en Houten hebben verruild voor het prachtige Limburg. Stiekum ben ik gewoon hartstikke jaloers op haar hoor.

Ook complimenten aan instagram-mama Annemarie die een prachtig liefdevol gezin met acht kinderen groot brengt en de heerlijkste verhalen van haar gezin deelt op Instagram. Ik kan echt genieten van haar nuchtere kijk op het leven, haar verhalen en filmpjes. Zij laat mij zien dat het gelukkig in ieder gezin hetzelfde is.

En de grootste complimenten gaan naar mijn beste vrienden en familie. Monique, Theo, Samantha, Marco, Pammela, Norbert, Barbara en Evert. Gewoon omdat jullie er altijd voor ons zijn. Jullie denken met ons mee en we kunnen altijd op jullie rekenen. Bedankt toppers!

maandag 15 februari 2021

Mijn zoon had een prachtig rapport!

Vandaag kwam Maxim thuis met zijn rapport in zijn hand. "Mam, wil je mijn rapport zien? Er staan wel drie onvoldoendes op hoor!" Dat is niet belangrijk jongen...

Het is en blijft een dingetje, thuiskomen met je rapport. Je hoopt dat je ouders blij zullen zijn met het rapport en de cijfers die erop staan. Het eerste wat Maxim vandaag zei toen hij thuis kwam met zijn rapport was het aantal onvoldoendes die erop stonden. Dat is zo niet belangrijk. Tuurlijk weet ik dat mijn zoon niet goed is in taal en spelling en dat hij daar dus geen dikke voldoendes voor haalt. Maar er is zoveel meer dan alleen taal en spelling.
Ik heb samen met hem zijn rapport nogmaals doorgenomen en mijn hemel wat een prachtig rapport heeft hij.
Hij heeft zelf voornamelijk naar de slechte cijfers gekeken i.p.v de goede cijfers en de teksten die er staan. Zo heeft hij een 9 voor Engelse woordenschat en een 10 voor topografie. Ook staat er dat hij zelfstandig werkt, dat hij goed in zijn vel zit en dat hij goed voor zichzelf op kan komen. Gewoon drie dikke complimenten in een klein stukje tekst. Daarna staat er nog dat Maxim een gezellige jongen is met gevoel voor humor, hij goud eerlijk is, gedreven is om te werken en van gezelligheid houdt. Nou ik kan je vertellen ik loop naast mijn schoenen hoor!

Vandaag kreeg hij ook zijn definitieve advies voor het voortgezet onderwijs. Maxim gaat VMBO kader doen en gaat gebruik maken van leerwegondersteuning. Zo komt hij eindelijk op de plek waar hij hoort. En krijgt hij dus net dat beetje extra ondersteuning wat hij zo nodig heeft. En krijgt hij een kleinere klas zodat hij ook ècht gezien wordt. Ik kan niet wachten tot hij naar het voortgezet onderwijs gaat en kan doen wat hij leuk vind op het niveau wat bij hem past.

Maar hoe het ook gaat en hoe hij zich ook gaat ontwikkelen ik ben en blijf trots op hem!.