donderdag 29 januari 2015

Resultaat januari doel en mijn nieuwe doel

Januari zit erop, dus is het tijd om terug te blikken op een maand waar ik mezelf ten doel had gesteld iedere dag een uur te bewegen. Ik moet bekennen dat ik mijn doel door omstandigheden niet helemaal heb kunnen halen, maar ben zeer tevreden over mezelf. Ik heb 26 dagen een uur of langer bewogen. Ik ben naar de sportschool geweest, deed aan bootcamp, heb gefietst en gewandeld. En ik moet zeggen dat het heerlijk was. Maar in een gezin met kinderen die ook ziek kunnen worden, een pup die 's nachts moet plassen, afspraken op school en noem maar op merkte ik dat het soms wel heel lastig was en weet ik dat dit op deze manier niet vol te houden is. Maar ik wil zeker proberen drie tot vier keer per week te blijven sporten, want ik voel me er wel heel goed bij.

Dan mijn nieuwe doel voor februari. Ik wil deze maand met alle mensen uit ons gezin wat qualitytime doorbrengen. Op wat voor manier ik dat ga doen ga ik nog even met iedereen afzonderlijk overleggen. Maar ik denk in de hectische tijd waar wij nu allemaal inzitten dat het belangrijk is om af en toe één op één tijd voor elkaar te nemen. Dus ga ik genieten van de dates met mijn meest geliefde mensen! Daarnaast ga ik mij deze maand ook inschrijven voor de sponsorloop van de Nijmeegse Vierdaagse. Meer informatie hierover volgt nog...

dinsdag 20 januari 2015

Ben ik nu een slechte moeder?

De jongste draak in huis is ziek. Van het weekend had hij al wat vage klachten en zondagavond had meneer hoge koorts. Dit betekent natuurlijk dat hij maandag niet naar school kon. Gelukkig was ik vrij en ik moet eerlijk bekennen dat ik het stiekem ook wel een beetje leuk vond dat hij dan een dagje thuis bleef. Lekker onder een kleedje op de bank en hem lekker vertroetelen. Met een druk gezin en twee van die grote kids boven hem schiet dat er nog weleens bij in. Maar dat dagje loopt toch altijd anders dan de rooskleurige versie die ik in mijn hoofd heb. uiteindelijk heeft meneer de hele ochtend op de bank gelegen. Vertroetelen was er niet bij, alleen hier en daar wat drinken of eten proberen naar binnen te krijgen. 's Middags heeft hij heel lang geslapen en later op de dag lag hij weer met zijn kleedje op de bank. Ik heb gisteren dus maar lopen poetsen in plaats van hem te verwennen. Eén voordeel, mijn huis is schoon. Maar nu begint de onrust te komen. Dag twee is aangebroken en ons draakje heeft nog steeds koorts. Dat betekent nog maar een dagje thuis houden. Ik werk in de zorg en volgens mij is dat ook echt voor mij weggelegd om mensen te verzorgen. Maar dit mannetje kan ik niet verzorgen want die wil niets! En dan zit ik hier maar te zitten, me te vervelen en hopen dat hij snel roept om iets. Maakt niet uit wat! Ik kan gewoon niet goed tegen het stilzitten. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het heel sneu dat hij ziek is en natuurlijk ben ik er voor hem. Maar wat zal ik weer blij zijn als alles weer normaal is en hij weer lekker vrolijk naar school kan gaan. Ben ik nu een slechte moeder omdat ik zo denk?

donderdag 1 januari 2015

Deze drakenmama gaat doelen stellen

Allereerst allemaal een heel gelukkig en gezond 2015!

Het begin van een nieuw jaar is vaak ook het begin van goede voornemens. Heel veel goede voornemens, die vaak na een paar maanden al niet meer uitgevoerd worden. Ik heb besloten het dit jaar anders aan te pakken en niet meer te gaan voor één groot doel wat vaak niet haalbaar is. Het jaar 2015 zal het jaar zijn wat draait om een goede gezondheid. In dit thema zal ik mezelf iedere maand een doel stellen en dit ook daadwerkelijk uitvoeren. De eerste dag van de maand zal ik mijn maanddoel kenbaar maken om dan vervolgens de laatste dag van de maand te laten weten of het me gelukt is. Zo kan ik dus in één jaar 12 doelen behalen en draag ik bij aan een voor mij zo belangrijke goede gezondheid. Het kan van alles zijn, iets sportiefs, iets om te ontspannen of iets anders. Het eerste doel van de maand januari heb ik vandaag bekend gemaakt en dat is iedere dag, dus 31 dagen lang, een uur per dag bewegen. Dus dit gaat vandaag van start met een flinke wandeling in de avond. Oja, en niet geheel onbelangrijk, ik meld jullie dit zodat jullie me helpen herinneren of vragen stellen over mijn doelen zodat ik er bewust mee bezig blijf en ik dus een stok achter de deur heb!

Ik wens iedereen heel veel succes en sterkte met het behalen van zijn goede voornemens dit jaar!