donderdag 31 mei 2018

Zou het dit jaar dan toch eindelijk een keer gaan lukken?!?

Naast mijn werk als kraamverzorgende en mijn gezin vind ik het heerlijk om te fotograferen. Zo heb ik een aantal jaar geleden ook al een keer een fotografieopleiding gevolgd, maar wegens tijdgebrek weer stop moeten zetten. Ook probeer ik al een aantal jaar een fotochallenge aan te gaan, maar ook dat heb ik nog geen één keer af kunnen maken omdat de motivatie of de tijd ontbrak. Op mijn blog hebben jullie hier al meerdere malen van mee mogen genieten. Dit jaar was het anders. Ik zou beginnen met een fotochallenge en het niemand vertellen, dan hoefde ik het ook niet te zeggen als het niet meer ging en ik moest stoppen.

Op 1 januari jl. ben ik begonnen. De opdracht was: iedere dag één foto maken van mijn dagelijkse leven. En deze foto bewerk ik in zwart wit. Dan krijg ik dus een naslagwerk: Het jaar 2018 in black and white. De eerste dagen was het een beetje zoeken, maar later werd het een steeds grotere uitdaging om leuke foto's te maken. Ook weleens lastig omdat er in mijn leven ook wel saaie dagen tussen zitten, of dagen dat je alleen maar aan het werk bent. Langzaam begon ik wat mensen te vertellen wat ik aan het doen was en de reacties waren erg positief. Nu, op dag 150, durf ik het ook op mijn blog te vertellen, want ik ben bijna op de helft van het jaar dus dit kan niet meer misgaan!

Ik zal jullie af en toe op de hoogte houden van dit project en hieronder vast een sneak preview zodat jullie kunnen zien waar ik mee bezig ben.

zaterdag 12 mei 2018

Moederdag

Vandaag is het moederdag. Een dag die voor de meeste moeders begint met een ontbijtje en een leuke zelfgemaakte knutsel op school. Ik heb zelf nachtdienst en op de afdeling ligt er ook een verrassing klaar voor alle nieuwe moeders. Ook weet ik dat er thuis iets op mij ligt te wachten. Mijn jongste draakje heeft natuurlijk al verteld dat er een verrassing op zijn kamer ligt en dat ik toch echt niet in zijn kast mag kijken...

Vroeger vond ik Moederdag wel leuk. Ook ik knutselde iets op school voor mijn moeder en verraste haar met een zelfgemaakt ontbijtje. Dat was op de lagere school. Op de middelbare school deden wij ook vaak nog wel wat omdat mijn jongere zusje nog met een knutsel thuis kwam. Daarna hield het eigenlijk op. Mijn moeder vond dat je niet op één speciale dag moet laten merken dat je moeder speciaal is, maar dat je dat beter het hele jaar door kunt doen en op je eigen manier. En daar ben ik het wel mee eens. Dus ook hier zal het straks een keer ophouden met dat verplichte Moederdag gedoe.
Mijn eigen moeder is een aantal jaar geleden overleden en sinds die tijd heeft Moederdag toch een beetje een andere lading gekregen. Wij deden dan al jaren niets meer aan Moederdag, maar als je moeder er niet meer is voelt het toch anders. En zou je maar wat graag nog één keer een Moederdag met haar willen hebben. Maar dat zit er helaas niet in. Dus zal ik vanmiddag even naar het graf gaan om daar een bloemetje te brengen. En om haar te laten weten dat we ook op deze Moederdag nog steeds aan haar denken. En daarnaast zal ik zelf genieten van het zelfgemaakte knutsel en de gezelligheid thuis.

Iedereen een hele fijne Moederdag. Geniet ervan en laat je lekker verwennen. En ik ben erg benieuwd naar wat jullie hebben gekregen. Dus deel een foto van de knutsel van je kind onder deze blog. Ben heel benieuwd wat jullie kinderen allemaal hebben gemaakt!

maandag 7 mei 2018

15 jaar...een leeftijd waar je, volgens jou, nog steeds niks aan hebt

Vandaag een jaar geleden werd je veertien en schreef deze Drakenmama een blog speciaal voor jou. Een blog waarin ik jou omschreef en waar ik jou probeerde te waarschuwen voor de gevaren die op de loer liggen voor zulke mooie meiden als jij.

Nu een jaar later, een jaar wijzer en een jaar mooier probeer ik het nog een keer. De ideeën die ik bij mijn vorige blog had hebben iets anders uitgepakt. Ik ben er ondertussen achter dat je als moeder je dochter heel vaak kunt waarschuwen voor dingen, maar dat ze toch echt zelf bepalen wat ze daar vervolgens mee doen. En soms betekend dat dat ze fouten maken, soms zelf hard op hun bek zullen gaan. Maar uiteindelijk zullen ze ervan leren en er hopelijk beter van worden.
Lieve dochter, terug naar het heden. Ik ben enorm trots op je als ik zie hoe sociaal jij bent. En hoe belangrijk jij het vindt om je contacten met je vriendinnen aan te houden. Ook al betekend dit dat jij af en toe weinig thuis bent of wij een soort vriendinnen hostel zijn. Maar ik hou ervan en zal het blijven stimuleren.
Ook merk ik steeds meer aan je dat je begint te veranderen. Je veranderd van een lief klein schattig meisje naar een prachtige tiener die zich voorbereid om een beeldschone jongedame te worden. Je wordt zelfstandiger en hebt mij steeds minder nodig. Dit is ook goed, alhoewel ik het ook wel jammer vind. Je ontwikkeld je eigen ik en krijgt een eigen uitgesproken mening. Je weet heel goed wat je wilt en niet wilt. En gelukkig heb je dat niet van een vreemde.
Bepaalde gesprekken met "nieuwe" onderwerpen worden ineens met jou besproken en dat is leuk. Alhoewel jij bepaalde gesprekken nog steeds liever uit de weg gaat omdat het "ongemakkelijk" zou zijn volgens jou. Maar soms zijn ongemakkelijke gesprekken wel nodig en belangrijk.
Ook met je opleiding weet je al precies wat je wilt en zullen wij jou volgend jaar weer een stukje verder los moeten laten. Want dan wil jij naar Amsterdam om daar een opleiding te gaan volgen. Je juf op de basisschool voorspelde het al. Je moet haar loslaten en niet hier houden in het dorp. Zij moet de stad in en gaan ontdekken. Nou dat doe je zeker.
Blijf zoals je bent want wij zijn echt trots op je.

En zo eigenwijs als ik ben wil ik je toch de volgende adviezen meegeven. Ook al weet ik dat je er waarschijnlijk niets mee doet.Wie weet heb je er een keer wat aan.

1: Waar je ook bent, en wat er ook aan de hand is. Onthoud goed dat je ons altijd kunt bellen. Al is het midden in de nacht!

2: Wees nooit jaloers naar anderen toe. Jaloezie is een teken van onzekerheid en dat is nergens voor nodig.

3: Nee is ook een antwoord.

4: Groepsdruk gaat nergens over, dus trek je niets aan van wat anderen van iets vinden. ‘Ze’ zullen er altijd wat van vinden en tegelijkertijd is iedereen
alleen maar met zichzelf bezig.

5: Oefen flink met zoenen. Een beetje vergelijkingsmateriaal verzamelen is niet verkeerd.

6: Denk wat langer na over de rest. Je wilt toch zeker niet op de lijst staan van de jongen die al 20 meisjes versleten heeft. 7: Epileer je wenkbrauwen niet te heftig. Haar groeit overal terug, behalve daar waar jij het wilt.

8: Wees altijd eerlijk! Het klinkt heel ouderwets. Maar eerlijkheid duurt het langst.

9: Zorg voor licht op je fiets. Traffic is a bitch!

10: Volg je hart, wat anderen er ook van vinden

11: Just say no tegen drugs en sigaretten.

12: Doe je telefoon weg als je afrekent bij de kassa. Dat is zo asociaal.

13: Doe die telefoon sowieso wat vaker weg, vooral als je in gezelschap bent van anderen.

14: Blijf jezelf en doe wat je leuk vindt.

15: Je kunt niet vaak genoeg tegen geliefden zeggen dat je van ze houdt. Wij houden ook van jou.

Lieverd als je dit af en toe dit eens doorleest dan weet ik dat het wel goed komt met jou. En als je het vergeet en je eigen fouten gaat maken dan zal ik me daarbij moeten neerleggen. Dan hoop ik dat je leert van je fouten en ook dan weet ik dat het goedkomt. Want ook ik heb fouten gemaakt, en ook met mij is het "redelijk" goed gekomen.
Lieve schat een hele fijne dag vandaag. En ook al is 15 een leeftijd waar je, volgens jou, nog steeds niks aan hebt geniet maar lekker van dat jaar als 15 jarige! En voor je het weet ben je dan alweer 16....slik....