zaterdag 29 februari 2020

Complimentendag

Vandaag is het Nationale Complimentendag. Voor mij altijd een moment om de mensen om mij heen een compliment te geven. Ik heb namelijk zoveel mensen om mij heen die een oprecht compliment verdienen, dus dit is dan een mooi moment om dat te doen.

Als eerste mijn allerbeste vriendin Pammela. Wat ben ik ontzettend trots op jou. Twee operaties ondergaan en je doet het supergoed. Ik lig deze zomer naast een superslanke en gezonde chick op het strandje. Daarnaast ben ik zo blij met jou als mijn bestie. Ik had me geen betere vriendin als jij kunnen voorstellen. En ik ben heel blij dat we onze vriendschap onlangs hebben laten vereeuwigen op ons lichaam.

Ik heb een paar hele bijzondere collega's waar ik heel graag mee samenwerk, maar ook een paar die mij altijd een luisterend oor bieden als ik dat nodig heb. Jullie hebben echt geen idee hoe belangrijk dat is en hoe fijn ik dat vind. Dus Maaike en Marthe K bedankt voor jullie geduld en luisterend oor.

Dan collega's Bea, Carola, en Maud B wat is het toch altijd gezellig om met jullie samen te werken. Als ik met jullie werk wordt er altijd wel gelachen. En dat is zo belangrijk tijdens ons werk.

Ook collega Wies verdient een compliment. Wat een fijne collega ben jij. Geen gekleurde overdracht, maar gewoon duidelijk vertellen wat er aan de hand is. Ik hou ervan. Ik kan altijd op je rekenen. En ik weet dat je veel meer in je mars hebt dus ik vrees het ergste voor ons in de toekomst.

Diémo wat ben ik trots op jou. Trots omdat je gewoon je eigen pad bewandeld, en doet wat jezelf wilt. Ook als ik me afvraag of iets wel slim is houdt jij toch vast aan je eigen plan. En dat pakt verrassend goed uit. Ik ben trots op wie je bent en wat je doet.

Ook Gioya verdient een compliment. Als enige meisje in ons gezin heeft zij het niet altijd makkelijk met een moeder die niet van meiden gejengel houdt. Ik hoor je er weinig over klagen maar wat zou je graag meer moeder dochter dingen ondernemen. Ik zal proberen dit wat meer met je te gaan doen.

Een groot compliment voor Marije, die zich zo stoer en sterk houdt na een heel heftig jaar. Ik hoop echt dat 2020 een beter jaar wordt voor jou/jullie.

Ook een mooi compliment voor Daphne. Zij heeft afgelopen jaar de Vierdaagse van Nijmegen uitgelopen. Ik weet wat het is om hem alleen te lopen en dat is heel pittig. Dit is dus echt zo stoer van haar. Daarnaast is zij natuurlijk de leukste kapster van Houten.

Ook een dik compliment voor Emilie en Maartje . Afgelopen periode was voor hen beiden erg zwaar. Maar ondanks dat blijven ze positief. Diep respect voor jullie dames.

Dan een uitstapje voor een Afrikaans compliment. Wat een stoer oud klasgenootje heb ik toch. Aline is begin januari samen met haar gezin naar Afrika vertrokken om daar een jaar rond te gaan reizen. Superstoer dat ze dat gewoon doen. En zo leuk dat wij gewoon mee kunnen genieten via Instagram.

Mijn zussen Monique en Samantha die er altijd zijn voor ons. Als we onthand zitten met oppas, maar ook voor de gezelligheid kan ik altijd op ze rekenen. Het is zo fijn als je je zussen je vriendinnen mag noemen.

En dan de allerbelangrijkste als laatste, David. Al 28 jaar mijn steun en toeverlaat. Mijn rustgevende factor in huis die er altijd voor me is. Na een rotdag op het werk of als ik de kids een keer spuugzat ben, ben jij er om naar me te luisteren of het een en ander van me over te nemen. Ik hou van je en hoop dat er nog een hoop mooie jaren voor ons aan zullen komen.

Geniet van jullie compliment vandaag...jullie hebben het echt verdient!

vrijdag 14 februari 2020

Maxim 11 jaar

Vandaag is het feest want Maxim wordt vandaag 11 jaar!

11 jaar geleden werd ik voor de laatste keer mama. Mama van een jongen die vanmorgen al veel te vroeg wakker was om vervolgens veel te lang te moeten wachten op zijn ontbijt op bed en zijn cadeautjes. Hij is echt de allerleukste, allergrappigste en allerliefste van de wereld. Maar hij is ook de meest ingewikkelde, complexe en pittigste. Qua karakter is het echt een look a like van zijn moeder en dat betekent dat we het nodige met hem meemaken.
Van heel veel valpartijen en dus schoolfoto's met bulten en blauwe plekken tot heel veel oeps momentjes als ik vroeg hoe iets kapot was gegaan. Volgens jou ging het altijd per ongeluk. En al jouw knuffels maken zoveel goed dat alles altijd alweer snel vergeven is.
Omdat je ervan houdt nieuwe dingen uit te proberen en je op het randje te begeven gaan we vast nog een aantal pittige jaren tegemoet. Je wordt langzaam een puber en pubers gaan dingen uitproberen. Dit ga je zeker weten ook doen. Helemaal als je een kind van je moeder bent. Maar lieve schat, bij alles wat je probeert, wees voorzichtig en doe geen dingen die ik ook niet zou doen. Haha lekker advies van een moeder die ook alles uitprobeerde. Maar goed. Ik ben supertrots op wie je bent en wat je doet. En ook al heb je het niet altijd makkelijk, onthoud dat het altijd goed komt.
Gisteren heb je al op school mogen trakteren. Vandaag een wedstrijd en de scouting en dan morgen eindelijk jouw feest. Geniet ervan jongen. Ik hou van je!

donderdag 13 februari 2020

Valentijnsdag, super commercieel maar stiekem toch wel een beetje leuk

14 Februari is het Valentijnsdag. Een feestdag die is komen overwaaien uit Amerika en voornamelijk heel erg commercieel is. Vanaf de kerst vind je in alle winkels mooie kaarten, lieve hartjeschocolade en schattige pluche beertjes.

Toen ik jaren geleden smoorverliefd werd op David verraste ik hem altijd met iets leuks en dan vooral op Valentijnsdag. Van megakaarten tot zijden boxershorts. Van een lekker luchtje tot een stropdas van Disney. Ja sorry dat was toen gewoon heel erg leuk. Helaas kwamen dit soort "commerciële" cadeautjes voornamelijk van mijn kant en in de loop van de jaren is het bij mij allemaal wat verwaterd. Het is natuurlijk niet leuk als je altijd alles geeft en nooit wat terug krijgt.
Mijn man zei altijd: "Ik doe niet mee aan die commerciële onzin, ik laat wel op een andere manier merken dat ik van je hou." En dat doet hij zeker, dat kan ik niet ontkennen. Maar toch, ergens diep van binnen, hoopte ik altijd dat ik ook eens een verrassing zou krijgen voor Valentijnsdag. En nee het gaat bij mij hierbij absoluut niet om een groot cadeau, maar echt om het gebaar. Dus een lief kaartje vanuit je hart geschreven of een verrassingsdiner thuis. Gewoon iets liefs van jou voor een ander.

Tot ik een paar jaar geleden ineens, totaal onverwachts, op Valentijnsdag, een groot pakket kreeg van de postbezorger. Het zal toch niet hè dacht ik nog. Een enorme bos rode rozen werd bezorgd met een heel lief kaartje eraan. En onderaan het kaartje stond XXX. Zal het dan toch? David had zoiets nog nooit gedaan dus waarom zou hij dat dan nu wel doen? Maar ja van wie was het anders? Door voorzichtig te polsen kwam ik erachter dat ze toch van David waren. En wat was ik er blij en trots mee. En wat heb ik ervan genoten. Want geloof het of niet, maar deze prachtige bos rozen heeft bijna vier weken gestaan!
Daarna heb ik nogmaals een wat kleiner bosje rozen mogen ontvangen, maar daar bleef het wel een beetje bij. En stiekem weet ik natuurlijk ook wel dat het een hoop commercie is....maar diep in mijn hart blijf ik toch hopen dat mijn zo niet romantische man stiekem ineens romantisch is geworden en mij ook weer eens verrast.

Dat wordt vandaag afwachten dus. Heb jij wat gekregen voor Valentijnsdag?